Polityka prywatności


Dziękujemy za korzystanie z serwisu www.motovoyager.net.

Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań w celu zapewnienia najwyższego poziomu ochrony prywatności użytkowników serwisu.

Wszelkie zabezpieczenia, jak również politykę ochrony danych osobowych opracowaliśmy na podstawie obowiązujących w Polsce przepisów prawnych oraz zapewniamy realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w tym stosujemy wszelkie środki zapewniające poufność, integralność, dostępność, rozliczalność, autentyczność, niezaprzeczalność oraz niezawodność wykorzystywanych danych osobowych.

Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter – będziemy go wysyłać nie częściej niż  raz w miesiącu. W każdej chwili można oczywiście się z niego wypisać. Jak zapewne zauważyłeś, podanie danych osobowych ograniczyliśmy do minimum – zaledwie adresu e-mailowego. Masz więc gwarancję, że podane informacje będziemy wykorzystywać tylko do tych celów.

Masz  pełne prawo dostępu do przekazanych nam danych i ich poprawiania. Możesz się również zwrócić do nas z żądaniem uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania Twoich danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są niekompletne, nieaktualne lub nieprawdziwe.

Podobnie jak wiele innych serwisów internetowych, motovoyager.net wykorzystuje pliki „cookies” oraz inne rozwiązania techniczne służące do zbierania informacji dotyczących wizyt w serwisie, jak np. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Informacje te wykorzystywane są wyłącznie w celach technicznych, związanych z obsługą działania Serwisu oraz w celu zbierania ogólnych informacji statystycznych o użytkownikach, m.in. po to aby zweryfikować, które działy cieszą się największą popularnością oraz w jaki sposób możemy nasz portal ulepszyć. Dane te mogą być udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa jedynie w razie naruszenia praw wydawcy serwisu, próby włamania lub innego działania na jego szkodę.

Nie będziemy przekazywać Twoich  danych podmiotom trzecim ani nimi handlować. Dane te będą mogły zostać udostępnione jedynie w przypadkach wskazanych w obowiązujących przepisach prawnych.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt.

info@motovoyager.net